U bevindt zich hier: Home > Varkens > Brijvoedering

Brijvoedering

Versleijen heeft jarenlange ervaring in de varkenshouderij en kan samen met de varkenshouder de keuze voor een brijvoerinstallatie maken. Voor brijvoer automatisering heeft Versleijen passende systemen voor iedere stal- en diercategorie. Voor traditioneel voeren met continue voer in het circuit, voor kolomvoedering met voersturing door een stuurvloeistof, of voor 100% restloos voeren met luchtsturing.

Eén van de systemen voor brijvoedering die Versleijen biedt, is Hydro Air van Big Dutchman. Een superhygiënisch, nauwkeurig en restloos voersysteem voor biggen. De voerkolom wordt middels lucht gestuurd.

 

PEF generator. (Pulsed electric fields).        

Voerkosten bepalen voor een groot deel de kostprijs van uw varkens. Een goed en betrouwbaar voersysteem is dan ook onmisbaar. Versleijen biedt efficiënte en innovatieve voersystemen voor het voeren van droog- of brijvoer.
 
Nieuw in het programma is het Big Dutchman “PEF” systeem. Met het PEF systeem in uw installatie maakt u het mogelijk om snijmais te verwaarden in het voer voor de varkens. Tot nu toe was dat alleen mogelijk met korrel in de vorm van CCM. Doordat de gehele plant gebruikt kan worden is een aanzienlijke besparing te realiseren op de voerkosten.  

De werking is als volgt: de snijmais wordt samen met water in een voormenger ingedoseerd. Omdat deze snijmais op het water blijft drijven tijdens het indoseren is dit niet te verwerken in het te voeren mengsel. Door nu het voormengsel verder te bereiden met een speciale vermaler wordt het voormengsel vermalen tot “moes”.  Als de computer nu het voormengsel wil innemen wordt dit via de zogenaamde “PEF” generator ingedoseerd. Op het moment dat de mais de PEF generator passeert, wordt de celwand opengebroken waardoor de energie beschikbaar en verteerbaar wordt voor de dieren. Het te voeren mengsel kan economisch tot ongeveer 15% van deze maïs componenten bevatten. Nagenoeg iedere installatie kan eenvoudig met dit systeem uitgebreid worden.

 

Quick support

Voor hulp en ondersteuning bij een computerstoring heeft Versleijen Quick Support. Dit is een zeer compacte klantenmodule, die geen installatie en geen adminrechten op de doelcomputer nodig heeft.

De dienstdoende monteur kan via deze module op afstand bij u in- loggen, waardoor een probleem sneller en gemakkelijker verholpen kan worden. Klik hier om Quick Support te downloaden en uit te voeren op uw computer.