U bevindt zich hier: Home > Varkens > Droogvoedering

Droogvoedering

Versleijen heeft jarenlange ervaring in de varkenshouderij en kan samen met de varkenshouder de keuze voor een droogvoerinstallatie maken. Bij droogvoerinstallaties biedt Versleijen de varkenshouder zowel de meest geavanceerde computer gestuurde droogvoerinstallatie aan, maar ook een eenvoudige installatie met ketting-, kabel- of spiraaltransport om dosators of voerbakken af te vullen.

 

 

Easy Slider

Doordat zeugen steeds beter presteren en steeds grotere tomen biggen ter wereld brengen is het vanzelfsprekend dat ook de voerstrategie hierop aangepast moet worden.

Doordat de meeste kraamzeugen op vaste tijdstippen gevoerd worden, wordt het natuurlijke gedrag van zeugen iedere voedering onderbroken. Individuele voedering van kraamzeugen is hierdoor steeds meer een wens van de zeugenhouder.

De oplossing hiervoor is dat de zeug zelf bepaalt wanneer het wil eten en drinken.

Versleijen heeft hiervoor een passende oplossing genaamd de "Easy Slider".

De Easy Slider wordt door de zeug bediend middels een klepel onder in de valbuis welke na "aanraking" een portie van ongeveer 50 gram droogvoer laat vallen. Per zeug kan softwarematig een interval ingesteld worden wanneer de volgende portie kan komen.

Op deze manier bepaalt de zeug wanneer en hoeveel voer het opneemt; dit tot een maximum hoeveelheid die wederom ook in een curve vastgelegd is.

Grote voordelen van de Easy slider zijn:

  • De zeug blijft in veel betere conditie
  • Betere verdeling van energie over de dag
  • Hogere melkgift
  • Er wordt minder voer verspild
  • Zeer goede hygiëne
  • Hogere biggengewichten

 

 

 

Quick support

Voor hulp en ondersteuning bij een computerstoring heeft Versleijen Quick Support. Dit is een zeer compacte klantenmodule, die geen installatie en geen adminrechten op de doelcomputer nodig heeft.

De dienstdoende monteur kan via deze module op afstand bij u in- loggen, waardoor een probleem sneller en gemakkelijker verholpen kan worden. Klik hier om Quick Support te downloaden en uit te voeren op uw computer.