U bevindt zich hier: Home > Over ons

Over ons

Historie

In 1927 begint Sef Versleijen een dorpssmederij op de Castenrayseweg in Oirlo. Zijn zonen Jan, Harry (Hay) en Piet werken allen mee in het bedrijf. Zij hielden zich vooral bezig met: de smederij, hoefbeslag, fitwerk, het loodgieters- en kachelsmidbedrijf.

Na het overlijden van Sef Versleijen in 1963 zetten de zoons gezamenlijk de onderneming voort onder leiding van Hay Versleijen en Mia Versleijen – Driessen. Mia beheert de winkel in o.a. huishoudelijke artikelen en speelgoed.

Pluimveehouderij

Inmiddels (rond 1960) heeft Versleijen het dealerschap verworven van Big Dutchman, ‘s werelds grootste stalinrichter. Versleijen neemt al vanaf die tijd de regio zuid- en midden Nederland voor zijn rekening. De automatisering in de agrarische sector neemt enorm toe. Ten eerste de stallen met sleepketting en drinktorens / drinkgoten.  De eerste kippen bevolken de legbatterijen, met namen als Flat-deck, Semia, Universa en Tri-deck. Begin jaren 80 worden de eerste mestbandbatterijen geïnstalleerd; een innovatief systeem waarbij de mest gedroogd kan worden op de batterij.
De techniek wordt steeds verfijnder, wat resulteert in vele grote projecten. Dit duurt voort tot +/- 2005. De pluimveehouderij beraadt zich over nieuwe huisvestingssystemen die voor 1 januari 2012 gerealiseerd moeten zijn i.v.m. het verbod op de legbatterij. Versleijen kan als totaal leverancier zijn klanten goed bedienen met voor iedere pluimveehouder een passend, doordacht systeem.

Varkenshouderij 

Voor wat de varkenshouderij betreft, worden veel stallen voorzien van hekwerk, waterleiding en voedering. Halverwege de 80-er jaren is de computergestuurde brijvoerinstallatie in opkomst. En vanaf begin jaren 90 worden er vele droogvoerinstallaties gemonteerd. Eerst vooral van Daltec en Big Dutchman, later ook van VDL en Smits techniek. De varkenshouderij krijgt ook te maken met nieuwe wetgeving omtrent huisvesting, en dit alles moet gerealiseerd zijn voor 1 januari 2013. Dit heeft voor Versleijen een enorme hoeveelheid werk opgeleverd. 

Installatietechniek

In 1978 wordt de afdeling installatietechniek flink uitgebreid. De erkenning als landelijk erkend installatiebedrijf maakt het mogelijk om de complete installatie te verzorgen voor woonhuis, stal, kantoor of bedrijfspand.
Vele projecten worden door installatietechniek gerealiseerd, vaak in samenwerking met Versleijen agri voor wat betreft waterleiding en/of verwarming in de stallenbouw.

Winkel / magazijn

In 1987 is er grondig gerenoveerd en is er een groot winkel / magazijn pand gerealiseerd. Dit alles om de vele klanten die de weg naar Oirlo weten te vinden, nog beter van dienst te kunnen zijn.
De verkoop van gazonmaaiers en tuinmeubelen groeit gestaag. In 1998 wordt gekozen voor een samenwerkingsverband met de Fixet-organisatie.
Deze relatie duurt tot 2006. Daarna wordt het weer gewoon Versleijen. 

“Got mar nor Versleijen, die hebbe dat wel “.

Organisatie:

Vanaf  1993 vormen Sjef en Paul Versleijen samen met hun vader Hay de directie. Na het veel te vroeg overlijden van Hay Versleijen in 1997 bestaat de directie uit Sjef en Paul. In 2002 wordt het 75 jarig bestaansjubileum gevierd. In 2014 vindt er een herstructurering van het complete bedrijf plaats wat o.a. geresulteerd heeft in een teamsplitsing (verkoopteam en realisatieteam). Tevens wordt het nieuwe logo onthuld, gekoppeld aan een geheel vernieuwde website, facebook-pagina, nieuwe belettering van de bedrijfsauto’s, interne en externe verbouwing. Met het afronden van dit geheel is Versleijen klaar voor de toekomst. Oftewel op naar ons 100 jarig bestaan …