U bevindt zich hier: Home > Duurzame energie

Duurzame energie

Door de alsmaar stijgende energie kosten word het steeds rendabeler om te investeren in duurzame energie oplossingen. Dit geldt voor zowel de particuliere als de agrarische sector: complete verwarming, zowel traditioneel als duurzaam (propaan, aardgas en oliegestookte kachels), warmwater verwarmingsinstallaties, pallet- en snippergestookte ketels.

Warmtepomp in de nieuwbouw woning
Voor de nieuwbouw woning kan het gezien de goede isolatie en dus een geringe warmtebehoefte, interessant zijn om warmtepomp toe te passen. Versleijen Oirlo heeft jarenlange ervaring op het gebied van warmtepompen. Door een gedegen advies afgestemd op de wensen van de klant, kunnen we met een passende oplossing komen.

Houtverbranding in de woning
Voor de (nieuwbouw) woning die voor zijn warmtebehoefte afhankelijk is van propaan gas of stookolie, kan het interessant zijn, gezien de stijgende brandstofkosten, om te kijken naar houtverbranding. Versleijen adviseert graag of houtverbranding rendabel dan wel mogelijk is.   

Warmtepomp in de agrarische sector
De verplichte luchtwassers in varkensstallen maken het interessant om een warmtepomp te installeren. De vrijgekomen warmte kan voor de warmtepomp gebruikt worden wat een beter rendement  oplevert. Versleijen levert voor elk type luchtwasser warmtepompen.

Het spoelen van een luchtwasser is een continue proces. De warmte uit dit spoelwater kan gebruikt worden voor de warmtepomp. Het spoelwater heeft een hogere temperatuur dan water uit een bron zodat het rendement van de warmtepomp veel hoger is. En de warmtepomp levert een beter rendement  bij  een hogere brontemperatuur.

Door het benutten van het spoelwater zijn er ook geen dieptebronnen nodig, waardoor de totale investering een stuk lager uitpakt. Tevens wordt de terugverdientijd aanzienlijk verkort.

In principe is het bij iedere luchtwasser mogelijk om een warmtepomp aan te sluiten. Afhankelijk van het type wasser en de hoeveelheid warmte die de varkenshouder wil of mag onttrekken is het investeren in een warmtepomp op een varkensbedrijf economisch verantwoord.

Houtverbranding in de agrarische sector
Verwarmingskosten zijn van grote invloed op het saldo van varkens- en pluimveebedrijven. Door de stijgende propaan- en aardgasprijzen is investeren in milieuvriendelijke houtverbranding steeds interessanter. Versleijen Oirlo maakt voor elke bedrijfssituatie passende oplossingen met houtkachels. Afhankelijk van de bedrijfssituatie en de houtkeuze is een terugverdientijd van 4 jaar realiseerbaar.

Het verbranden van pellets en houtsnippers in de agrarische sector neemt toe. Een duurzame en bedrijfszekere energievoorziening en een zeer geschikte verwarming voor de zeugen- en vleeskuikenbedrijven met veel jonge dieren met een hoge warmtebehoefte. Ook interessant voor varkensbedrijven die gefermenteerd voer willen verstrekken waarvoor veel energie nodig is. 

Versleijen Oirlo adviseert particulieren, varkens- en pluimveehouders graag over deze duurzame verwarmingssystemen en de mogelijke brandstoffen om samen tot een plan van aanpak afgestemd op de situatie en wensen te komen.