Scan-Air Haps

Op het bedrijventerrein Laarakker in Haps hebben we het nieuw gebouwde bedrijfspand van Scan-Air mogen voorzien van een super duurzame installatie. Erg duurzaam omdat op de eerste plaats restwarmte van het spuit-giet productieproces gebruikt wordt om de vloerverwarming van de hal te voeden. 1 op 1 zonder tussenkomst van welk verwarmingsapparaat dan ook. Vervolgens wordt de restwarmte, ofwel het retourwater van de vloerverwarming ook weer benut. Ditmaal als bron voor de Alpha Innotec warmtepomp installatie ten behoeve van de kantoorverwarming. Hierdoor wordt ook het kantoor zeer efficiënt verwarmd. De hoge COP resulteert namelijk in een zeer laag stroomverbruik voor verwarming van dit hele pand.

In de zomerdag wordt het kantoor gekoeld middels vloerkoeling. Hiervoor is een Rhoss / Alpha Innotec lucht/water warmtepomp voorzien die de warmte onttrekt uit de vloeren. Dankzij de grote hoeveelheid zonnepanelen zorgt de zon voor meer dan voldoende energie. In de winterdag is deze warmtepomp tevens back-up voor het eerder beschreven restwarmte verwarmingssysteem.

De ruimtetemperaturen kunnen afzonderlijk worden ingesteld, dankzij de Uponor na-regeling. Het ventilatiesysteem is uitgerust met Zehnder WTW’s, zodat ook hierbij de warmte niet verloren gaat, maar juist grotendeels wordt overgedragen op de verse binnenkomende lucht. 

Alle sanitaire ruimtes hebben we voorzien van hoogwaardig Geberit sanitair en Loggere RVS wastroggen, uiteraard met al het bijbehorend loodgieterswerk. Daarnaast hebben we het pand voorzien van een Geberit Pluvia hemelwaterafvoersysteem op basis van onderdruk.   

Al met al een mooi compleet project met oog voor efficiëntie en duurzaamheid, waardoor er een zeer comfortabele werkplek voor de medewerkers ontstaan is. We zijn trots dat wij hieraan onze bijdrage mochten leveren.

Terug naar overzicht maak een afspraak
© 2024 - Versleijen Oirlo
Created by LR Internet